Våtplate kollodium - saltet kollodium, klart til bruk.

Våtplate kollodium – Salta kollodium

Hei,

her kjem då ein video kor eg viser dere korleis ein lager kollodium klar til bruk, fra botnen av. Kollodium oppskrifta eg har brukt her er New Guy collodion, som Quinn Jacobsen har oppfunnet(?), iallefall gjort populær.


Sjølve oppskrifta eg brukte er som følgande:

  • 5ml destillert vatn
  • 1,5gram kadmium bromide
  • 2.0gram ammonium iodide
  • 180ml Etanol
  • 120ml 6% kollodium

Blander ut kadmiumet og ammoniumet i vatnet, deretter tilsetter etanolen i salt løsninga. Tilslutt heller ein den reine kollodiumen i etanol- og salt -løsninga. Rist godt, la den stå over natta, og deretter er den klar til bruk.

Orginalt skal denne New Guy-oppskrifta ha Eter i seg, men eg har ikke tatt meg bryet med å få tak i det, er vanskelig i Norge uten å «eie», (evt. vere sjølvstendig næringsdrivande), ei bedrift med grunnlag for å kjøpe Eter. Og uansett så har oppskrifta uten Eter fungert ypperleg for meg.

NB !
Husk hanskar og god ventilasjon når ein arbeider med kadmium bromide spesielt, men også dei andre ingrediensane i denne oppskrifta.

Håper denne videoen kan vere til bruk for nokon som skal til å blande sin eigen kollodium for første gong, og har du nokre spørsmål så er det berre å spørje, eg svarer så godt eg kan.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *