Nytt dedikert våtplate kamera.

Hei hei !

Da har eg fått eit nytt kamera i hus, eit 8×10 kamera, dedikert til våtplate fotografering. Har også fått fotografert ei glassplate med det allerede, gjekk meget bra, både eksponeringa og alt satt på første forsøk, det må vel vere eit bra tegn…

Mitt nye 8x10 Star Camera Company kamera, produsert av Ray Morgenweck

Mitt nye 8×10 Star Camera Company kamera, produsert av Ray Morgenweck

Mitt nye 8x10 Star Camera Company kamera, produsert av Ray Morgenweck

Mitt nye 8×10 Star Camera Company kamera, produsert av Ray Morgenweck

Mitt nye 8x10 Star Camera Company kamera, produsert av Ray Morgenweck

Mitt nye 8×10 Star Camera Company kamera, produsert av Ray Morgenweck

 

Og her er resultatet av fotograferinga tidligere idag.

10x14cm våtplate ambrotype

10x14cm våtplate ambrotype

Så no gleder eg meg berre til fortsettelsen, skal få laga nokre inserts til plateholderen så eg kan bruke platene eg har mest av, som er quarter-plate og 5×7, fulgte med 3 inserts, half-plate, whole-plate og 8×10. Første objektivet eg satte på, som ein kan sjå på bildene ovanfor var 305mm Kodak Portrait objektivet.

Her er ein liten video som viser plata:

Og nokre bilder:

10x14cm Ambrotype som negativ, med "lys/kvit-bakgrunn".

10x14cm Ambrotype som negativ, med «lys/kvit-bakgrunn».

10x14cm Ambrotype som positiv, med "svart-bakgrunn".

10x14cm Ambrotype som positiv, med «svart-bakgrunn».

-J

 

Ein tanke om “Nytt dedikert våtplate kamera.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *